maandag 14 april 2008

Politiemannen gedood in Arghandab in Zuid-Afghanistan

Bij een aanval op de politie in het district Arghandab in de provincie Kandahar zijn zondag minstens 11 agenten om het leven gekomen toen hun politiepost door de Taliban werd overvallen.

De plaatsvervangend politiechef van de provincie zei dat zeker elf politiemannen zijn gedood. Volgens de man hebben de Taliban bij de aanval ook wapens en voertuigen buit gemaakt.

De overval vond plaats op een politiepost aan de weg van Kandahar naar de naburige provincie Uruzgan.

Er zijn berichten dat de Taliban verkleed waren in politie-uniformen en er zijn aanwijzingen dat de aanval op de ommuurde compound hulp heeft gekergen van binnenuit.

Uit een eerste onderzoek zou blijken dat een van de agenten banden had met de Taliban. De Taliban drongen de politiepost binnen en openden het vuur op de politie. Er zou geen uitwisseling van schoten hebben plaatsgevonden.

Plaatselijke bewoners vertelden dat ze ongeveer een half uur lang schoten hoorden nadat kort na middernacht de aanval was ingezet.

Een verslaggever meldde dat er op de plaats van de overval nog een uitgebrande pick-up truck van de politie en een motorfiets stonden. De kamer waar de agenten werden gedood was gedrenkt in bloed.

De Taliban hebben het veelvuldig gemunt op de politie van Afghanistan die minder goed is getraind en minder goed is uitgerust dan het Afghaanse leger en de buitenlandse soldaten in het land.

Vorige week werden al minstens 15 agenten gedood bij onder meer aanslagen op teams die papavervelden aan het vernietigen zijn.